Levendula-szörp

Olvasási idő: 2 perc
Fröccs tisztán csak borral? Esetleg jöhet egy kis csavar? Ez a levendula-szörp az első Diósdi Lelki Fröccshöz készült!
Ízlett?

Elkészítése egyszerű, csupán néhány hozzávalóra lesz szükség. Előkészíteni sem tart sokáig, majd 24 órán át semmi dolgunk vele. Újabb fél óra és már csak meg kell várnunk, hogy lehűljön.
Nézzük mire lesz szükség!

Ázik a levendula

Hozzávalók:

50 g levendula
250 g kezeletlen héjú citrom
1,5 – 2 l víz
1 tk citromsav
1 kg cukor

A levendulavirágokat egy fazékba szórjuk ráöntjük a vizet és a tetejére tesszük felkarikázott citromot, így szépen lent tartja a levendulát. Lefedjük és hűvös helyre tesszük egy napra. 24 óra elteltével leszűrjük és kinyomkodjuk a virágokat. A léhez adjuk a citromsavat és a cukrot, átforraljuk és forrón üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Jéghideg szódával vagy egy kis roséfröccsel kiváló frissítő meleg nyári napokon!

Gyönyörű színe van!