Csípős sült paprika

Olvasási idő: 2 perc

FIGYELEM! Nem randi-kaja! Szag és ízérzékelés meglétének tesztelésére is alkalmas!

Natúr húsokhoz, ha marad, akkor salátákhoz szoktuk enni. Villámgyors, faék egyszerűségű elkészítése miatt mindenkinek ajánlom, aki sikerélményre és egy kis csípős ízre vágyik.

Kell hozzá 4 db hegyes zöldpaprika. Nem baj, ha erős.
Szükség lesz még 1-2 csilipaprikára, lehetőleg frissre, nem szárazra.
2-3 gerezd fokhagyma is jól jön, meg egy kis petrezselyem.
Só, bors, olivaolaj.

piros és zöld

A paprikákat apróra (2mm×2mm-es kockákra) vágod. Mindet. Az erét, csumáját ne vágd ki! Mehet bele az egész, kivéve a szára!!!

Fogod a serpenyőt, és beleteszel 5-6 evőkanál olivaolajat. Azonnal rádobhatod a paprikát.

Sózod, borsozod. Nem kell sajnálni tőle!

Alacsony fokozaton (ez nálam 4-es, 5-ös fokozatot jelent) szépen összeplöttyented a paprikát. Amikor ez megvan, lehúzod a tűzről, rápréseled a fokhagymát, és vágsz rá ízlés szerint petrezselymet.

Összekevered, hagyod állni kb 5 percig, amíg a fokhagyma felveszi az olajat, és kiadja az ízét-bűzét.

Sorsára várva

Ha csinosítani akarod, tehetsz hozzá szintén apróra vágott kaliforniai vagy kápia paprikát. Ökölnyi kaliforniainak elég a negyede!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.