Az első Bringás-gyalogos reggeli Diósdon

Olvasási idő: 3 perc

Tegnap még azon gondolkoztunk, mit is fogunk csinálni a sok megmaradó csomaggal 🙂
Legvadabb álmainkat is felülmúlta a ma reggel! Fantasztikusan sokan jöttetek! Gyalog, rollerrel és biciklivel! Szinte pillanatok alatt elfogyott a több mint 700 csomag! (kiegészítésnek még 150 csomag köles/kukorica golyót vetettünk be)

Először is szeretnénk megköszönni önkénteseinknek, hogy kora reggel mindenki ott volt a megbeszélt helyen. Itt is köszönöm azoknak a segítőinknek akik nem csak ma, hanem minden reggel segítik a gyermekek biztonságos átkelését az úttesten.
Köszönjük Ági, Ilona, E.Judit, M.Judit, G.Judit, Júlia, Rita, Károly, Csaba, Bence, hogy osztottátok a csomagokat!
Juhász Anitának a fotókat!
Pisti, Ádám és Mónika, hogy segítettétek a Petőfin az átkelést! Pici bácsi, hogy minden reggel velünk vagy <3

De kezdjük az elején, hogyan is történt, hogy Diósdon Bringás reggelit szerveztünk.

Mindenkinek van egy álma… nekünk meg Álompostánk!

Az első levelek egyike volt Kareszé, amiben leírta, hogy szeretné, ha megvalósulna a Bringás reggeli Diósdon.
Először a Föld napja volt a céldátum, április 22. Sok mindent, így ezt is keresztülhúzta a pandémia. Nem adtuk fel terveztünk tovább 🙂

Első körben azt fixáltuk, hogy mindenképp iskolaidőben szeretnénk, hiszen a felnőttek közül nem járnak bringával munkába – tömegesen. Ekkor jött az ötlet, hogy:

Mobilitási Hét – ez kell nekünk!

Ekkor beugrott, hogy Diósd sokszor csatlakozott már az Európai Mobilitási Héthez! Felkerestük az Önkormányzatot, hogy idén tervezik-e a csatlakozást az akcióhoz. A DiDi kiegészülve Karesszal, felajánlotta, hogy csatlakozás esetén az AUTÓMENTES NAPON megszervezzük az első diósdi Bringás (gyalogos-rolleres) reggelit! Így történt, hogy ma megvalósult egy újabb álom.

Miből lesz a reggeli?

A Magyar Kerékpárosklub is ezen a napon rendezte országszerte több mint 50 helyszínen a reggelit/uzsonnát! Tőlük kaptunk útmutatást, szóróanyagot a bringázás népszerűsítéséhez, banánt és müzliszeletet.

A Biopont egyedileg lecsomagolt nekünk sok-sok kölesgolyót – nagyon köszönjük Gábornak, hogy az esemény fő támogatója volt!
Amikor az egyik támogatónk visszalépett, mindössze egy héttel az esemény előtt, Martina az Utast Ellátótól azonnal segítő kezet nyújtott nekünk, köszönjük a puszi szíveket <3
Az Önkormányzatnak köszönjük, hogy a Mobilitási Hétre nyert pályázatból támogatta a kezdeményezést, az üdítőkkel és, hogy kiegészítették a banánnal a Kerékpárosklubtól kapott mennyiséget 🙂

Minden megvan! Csomagoljunk! és reggel indulás!

Kedd este 4 felnőtt 2 gyerek, nettó 3 óra és kész is volt a 630 csomag.

Nem mondom, hogy nyugodtan aludtam, kicsit aggódtam, hogy

  • esni fog
  • nem jönnek többen mint egy átlagos reggelen (zebraőrségnek hála tudjuk kb. a létszámot)
  • túl sok csomagot készítettünk…

Azt nem gondoltam, hogy szinte minden helyszínre kell a kikészített mennyiségen kívül pótlást vinni!

Nem vagyunk profik, csak szeretnénk jó hellyé tenni Diósdot, ha ma nem is ment minden zökkenőmentesen – reméljük legközelebb is velünk tartotok!
Legyen még ilyen?

« A 2 »

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.