#DiDi és a KisVÁROS – Gyökerek és Szárnyak

Olvasási idő: 2 perc

Közel másfél évvel ezelőtt – a leadási határidő előtt 2 nappal – elénk került egy pályázati lehetőség. A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatási programjáról. Ismertek bennünket, Csé billentyűzetet ragadott, és mi többiek vele együtt sziporkáztunk, nagyokat nevettünk, de még időben elröppent az e-mail. Amely tartalmazta azt a két A4-es oldalt amiben leírtuk, hogy hol tartunk és hová szeretnénk eljutni 3 év alatt.

Változtassunk együtt, helyben!
Az elmúlt években a kisvárosok lélekszáma átlagosan harmadával csökkent. Te miért maradtál?
Ha olyan ember vagy, akit nem hagynak hidegen helyi közösség ügyei, aki már tett és most tenni készül, írd meg nekünk! A legjobb történetek gazdáit támogatni szeretnénk, mert együtt többre megyünk.
Történeted várjuk 1500 karakterben.

Így szólt a pályázati kiírás
Mentoraink hitvallása
Mentoraink hitvallása

Már-már meg is feledkeztünk a nyár közepi kalandról,

amikor csörgött a telefon, először Csabi beszélgetett, későbbi segítőnkkel, majd pár nappal később a konyhaasztalt körülvéve tapadt a fülünk a kihangosított készülékre. A magból, mind az öten ott füleltünk, válaszoltunk a kérdésekre, és még több kérdést tettünk fel mi magunk. További feladatot kaptunk, megoldottuk, elkészítettük, visszaküldtük. Ez már az utolsó kör volt…, döntenünk kellett ki lesz az, aki a GySzA-val kapcsolatot tart, közösen dolgozik. Rám (Orsi) esett a választás, mint a lenti videón is láthatjátok.

Azóta sok minden történt velünk,

például egyesületté alakultunk, új szakmát tanulok, bár vizsgáztam és kezemben a „papír” még hosszú út van előttünk, hogy mindezt igazán jól átültessük a mindennapi életünkbe, a közösség életébe.

Még mindig hihetetlen,

hogy olyan KisVÁROSok támogatottjaival ismerkedhetünk meg és cserélhetünk tapasztalatot, akik hasonló helyzetben vannak, vagy épp izgalmas figyelni a teljesen más közösségeket, ahol az elnéptelenedés a jellemző.

Remélem, hogy jól tudjuk használni mentoraink segítségét, tapasztalatát. Egy izgalmas közös és közösségi tanulás folyamatában vagyunk mi a DiDi közössége. Remélem, hogy 3 év múlva egy igazán összetartó, mosolygós Diósdon élhetünk.

#DiDi a támogatottak közt a KisVÁROS programban