Old Sámán és egy szombat délután

Olvasási idő: 10 perc

Egy szombat délután, ami újra összehozta a diósdiakat!
Úgy érzem, hogy minden résztvevőnek – akár az együttes, akár a szervezők oldaláról – szíve, lelke benne volt az elmúlt fél évben, ami szombat estében csúcsosodott ki. Szeptemberi diósdi SÁMÁN idézésünk annyira jól sikerült, hogy újra itt voltak velünk!
Külön köszönet a Szamák házaspárnak, Gyöngyikének és Gyurinak, hogy anno megkerestek bennünket a Sámán idézéssel, szerencsére azóta is mindenben számíthatunk egymásra.

Másnap reggel…

Az alább olvasható pár mondattal kezdtük. Nos , azóta sem vált könnyebbé az összegzés. Gyurinak előbb sikerült, itt olvashatjátok.

Sok-sok kép készült, hamarosan elkészülünk a válogatással! Sőt, leülepszenek a bennünk kavargó érzések és talán le is tudjuk írni 😉 Nehéz a szombati koncert után bármit is mondani. Fantasztikus volt! A fiúk és Ági a színpadon és ti mindannyian, akik eljöttek őket hallgatni a zenéjüket és megnézni őket, újra együtt lenni velük. Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy az Old Sámán mindenkinek mást jelent. Ismételni tudjuk magunkat, Diósdiak tettek, Diósdért és ezáltal önmagukért! A becslés szerint nem értük el a Sámán egykori ciszanów-i fellépésén résztvevők számát. 🙂 De legalább 300-an ott voltunk! #Köszi #OldSámán #DiDi #koncert

RáDiósd.hu facebook oldala

Az a májusi délután…

Akkor folytassuk ott, ami mindenkit érdekel.
2022. május 14. 17 óra 30 perc Föld bolygó, északi félteke, Diósd… Az Old Sámán a színpadon … Hihetetlenül sokan eljöttetek, hogy újra lássátok, halljátok őket, velük bulizzatok!
Már tudjuk, hogy a létszám 330-340 fő volt, de többen fordultak meg a helyszínen. 🙂
De, mielőtt tovább megyünk beszéljenek helyettünk a képek.

Nagy izgalommal, segítő kezekkel (DiDi ifjúsági tagozat) és profikkal (Marci, Janóka, Laci, Zoli) délelőtt 10 órakor kezdtünk a Platzon – ahogyan mi hívtuk 2020-tól vagy ahogyan 2021 nyarától nevezik -Gárdonyi-kert. Még javában zajlott a bolhapiac mikor megérkezett a színpad. Gyors lepakolás, és mire a technika megérkezett már állt is a 24 m2 színpad. Összehangolt pakolás, szerelés – pillanatok alatt a helyére került minden. Közben a padokat és székeket is letakarítva rendeltetési helyére tettük. Következett a megérdemelt stáb-ebéd. Előételnek házi gyros majd Lacika isteni csülkös bablevese.

Minden a helyén?! Végül igen!

Hat és fél hónap közös munka és sok-sok próba után együtt volt a csapat. Néhány alkalommal diósdi majd később tétényi helyszínen próbáltak a Sámánok hétről hétre. Karesz, Joci, Lacika, Attila, Janóka, Ági, Gyuri, Tibi és néha Ákos is ott volt. „Öreg” Jani pedig dokumentált mindet, az összes próbát és a koncertet is videón rögzítette. De lessünk vissza október végére, hogy miként is kerültünk képbe mi, a #DiDi. A Sámán idézés után egy szombaton találkoztunk Szamák Gyuriékkal és a Sámánokkal. Ahol sok beszélgetés után megegyeztünk, hogy nekik az a feladatuk, hogy próbáljanak, nekünk pedig, hogy legyen hol játszani a koncert napján (és legyen a próbákon süti). Akkor tűztük ki a májusi célt! A többit már tudjátok. 🙂

Még egy kicsit belső kameraállásból

A #DiDi olyan kihívások elé nézett, mint előtte soha. Koncertet még nem szerveztünk. Kertmozi, LelkiFröccs, önkéntesek toborzása, egy-egy sétáló létrehozása, talán már nem okoz fejfájást.
Címszavakban: helyszín kiválasztása, újsághirdetés, kérelmek, biztonsági terv, színpad, áram, önkéntesek, biztonsági személyzet, biztosítás, hangtechnikus, szállítás, ellátás, erkölcsi bizonyítvány, Artisjus bejelentés, A – B és C terv, kuka, mindenféle beszerzés, szerződések… és még sorolhatnánk. De végül minden és mindenki a helyén volt. Aki még nem járt #DiDi eseményen, annak meglepő lehetett, hogy az ételért és italért csak adományt fogadunk. Ha nincs lehetőséged akkor a vendégünk vagy. 🙂 Ezen az esten szakítottunk a hagyományainkkal (csak erre az estére) és fröccs helyett sör, zsíros kenyér helyett pogácsa és virsli volt a menü. A hulladékot már a nyeremény „nem vagyok szemét” kukánkba helyezhettétek el. Kis keserűség ért bennünket, olyan dolog történt mint még soha az elmúlt lassan 3 év alatt. Belenyúltak adománydobozunkba megrövidítve a csapatot, a többit ki tudjátok találni. Várom Janitól a koncert felvétel, mert őszintén 3 és fél dalfoszlányt tudok felidézni. No, meg a vonatozást. 🙂 Hazudnék, ha azt mondanám, hogy csak úgy végig szökelltünk a napon. Elfáradtunk. Nagyon. A stáb éjjel tizenegykor hagyta el a területet, bontás és takarítás után.

KÖSZÖNJÜK

Az OLD SÁMÁN zenekarnak.
A közönségnek.
Az önkéntes segítőknek az idejüket, a srácoknak a kitartást és a lendületet.
Zolinak és Marcinak a technika háttér zavartalan biztosítását.
Viki néninek a pogácsát!
Adriánnak a fantasztikus képeket, hogy minden szakaszban ott volt. Alig tudtunk választani.
Vera néninek, Gyurinak, Lecsónak és Iminek a székeket és asztalokat.
Gizikének a terítőket.
Lacinak mindent is, meg a levest.
Picinek, hogy vigyázott ránk!
Gyurinak a képeket, a beszélgetéseket és a történeteket.
Gyöngyikének a csipeszeket, hogy nem fújta el a szél a zenekar kottáját.
A ComArtnak a plakátjaink nyomtatását.
…és biztos vagyok benne, hogy valamit/valakit kifelejtettem.

Végezetül képek még…

Egyesületünk támogatásáról itt olvashatsz.