Látogatók Alsbach-Hähnleinból

Olvasási idő: 3 perc

“Mi biztosan kapcsolatban maradunk a kint megismert új barátainkkal.” – ezt márciusban írtam, ebben a posztban. És tényleg kapcsolatban vagyunk, rendszeresen mesélünk egymásnak arról, hogy mi történik Diósdon illetve Alsbach-Hähnleinban.

A hétvégén végre élőben is újra találkoztunk, amikor német barátaink ellátogattak Diósdra. Megismerkedtünk az Alsbach-Hähnleini Partnerségi Egyesület vezetőjével. Ők a meglévőek mellé új testvérvárosi kapcsolatokat próbálnak kialakítani. Élő kapcsolatokat, amik az embereket összehozzák és a szolidaritást erősítik.

Dió Döme munkára fogta a vendégeket

A DiDi szervezésében Meyer úr, a diósdi kapcsolat hajtómotorja és Hermann úr a partnerségi egyesület vezetője, valamint a Diósdi Német Kisebbségi Önkormányzat lelkesebb tagjai ellátogattak Dió Döme sétálójára.

Dió Döme sétálóján a kezdetektől fogva vannak német mesék. Viszont német nyelvű táblánk eddig nem volt. A nagy táblacsere alkalom zárásaként német barátainkat kértük meg, hogy szereljék fel Dió Döme, azaz Willi Walnuss német nyelvű tábláját.

A tábla felszerelése után elindultunk a sétálón. Rekord lassúsággal haladtunk, annyi mesélni valónk volt egymásnak.

Elemeztük a kaptárköveket, kipróbáltuk a régi és az új padokat is, megnéztük a Dunát távolról.

A legvégén pedig az Alsó-Kőbánya szusszanónál piknikeztünk. Magyar tapas-t ettünk, meg muffint és Dió Döme sütiket.

Folytatás

A német és magyar civilek együttműködése folytatódik. Egyre több német szám van a telefonomban, egyre több ötletünk születik arra, hogyan tudjuk az alsbach-hähnleini és a diósdi embereket összehozni.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.