Olvasási idő: 2 perc

Tudjátok, hogy nem az egyetlen SÉTÁLÓ tartozik a DiDi-hez. Hanem már HÚSZ!
Bővebben a Sétálók blogján a SÉTÁLÓKÖNYV-ben olvashattok róluk!

Lődörgő Lőrinc sétálója a huszadik a sorban. Nem is akárhol: Sárszentlőrincen, ha ismerősen cseng a hely neve, nem véletlen. Itt áll a híres „rácpácegresi nagy szederfa” Lázár Ervin meséiből ismerhetitek, itt tanult Petőfi – még asztala is van, Illyés Gyula is itt született (Felsőrácegresen, ami a település része).
Decemberben a Mikulás hozta a szentlőrincieknek a sétálót, átadó és morzsaparti is volt. Sőt, az első bicajos szusszanók is itt lesznek, ha minden igaz.

Morzsaparti sztárja

Igen, a retró szalámis szendvics is felért a dobogóra, de Lődörgő Lőrinc piskótája igazán vitt mindent.
Ízben és egyszerűségében is. Álljon itt a recept:

Hozzávalók:

  • 3 db egész tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl hideg víz
  • 300 g cukor
  • 300 g liszt ( 100 g lehet belőle darált mák/dió/kókusz)
  • 1 csomag sütőpor
    opcionális a tetejére bármilyen gyümölcs/dió

pofon egyszerűsége abban rejlik, hogy először a nedves dolgokat beletesszük egy edénybe, kb. 2 perc alatt habosra keverjük, jöhet a cukor kis sergetés, majd a lisztet is beledolgozzuk a robotgéppel. Eléggé folyós massza lesz belőle. A tetjére vékonyan szelt gyümölcs kerül ( el is hagyható). 175 fokra előmelegített sütőben , aranybarnára sütjük. Tetejét fahéjas porcukorral szórjuk, amikor forrón kivesszük a sütőből.

Jó étvágyat!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.