Olvasási idő: < 1 perc
Az én tuti mézesemet Etyekről hoztam magammal Diósdra. Onnan is a Baba-mama klubból, micsoda adventek voltak, kipróbáltunk sok-sok mézeskalács receptet a csajokkal, míg Judit mézese lett a befutó. így már 12 éve ezt sütöm.
Ez egy tojásmentes, pihentetést nem igénylő és sütés után rögtön puha mézes (persze, ha nem sütöm túl). Nem tagad, könnyű vele dolgozni, gyerekekkel is egyszerű a közös munka 🙂
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 3 tk fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 tk szódabikarbóna
- 200 g margarin
- 200 g cukor
- 5 ek méz
- 125 ml víz
- gyömbér ízlés szerint
Jól összedolgozzuk és 8-10 perc alatt előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
Ha kemény lesz, tegyük egy dobozba pár gerezd almával. 1 éjszaka alatt megpuhul. Az alma ne érjen a sütihez!
Ha mázaznál itt a biztos leírás.