Fröccshatározó

Olvasási idő: 2 perc

fröccs vagy régiesen a spriccer bor és szódavíz keveréséből alkotott ital. 2013-ban felvették a Magyar Értéktárba. A bor és szódavíz mennyisége alapján különféle nevű fröccsök léteznek. 

Forrás: wikipédia.hu

Ezt olvashatjuk a wikipédián.
Kíváncsian vártuk, hogy az első Diósdi Lelki Fröccsön melyik lesz a legnépszerűbb. Pontosan a felsorolásban látható első három helyezett volt a nyerő!
Elárulom személyes kedvencem a Maci-fröccs!
Nézzük meg picit közelebbről, hogy a keverési arány alapján mi is az amiből ízlésünknek megfelelően választhatunk.

Fröccs fajták


Kisfröccs: 1 dl bor + 1 dl szódavíz
Nagyfröccs: 2 dl bor + 1 dl szódavíz
Hosszúlépés: 1 dl bor + 2 dl szódavíz
Házmester: 3 dl bor + 2 dl szódavíz
Viceházmester: 2 dl bor + 3 dl szódavíz
Háziúr (nagyházmester): 4 dl bor + 1 dl szódavíz
Sport fröccs vagy Lakó fröccs (kisházmester): 1 dl bor + 4 dl szódavíz
Krúdy fröccs: 9 dl bor + 1 dl szódavíz
Sóher fröccs: 1 dl bor + 9 dl szódavíz
Góré fröccs: 1 pohár borhoz pont egy spriccentésnyi szóda
Polgármester: 6 dl bor + 4 dl szódavíz
Mafla vagy Maflás: 0,5 liter bor + 0,5 liter szódavíz
Csatos: 1 liter bor + 0,5 liter szódavíz
Lámpás: 1,5 liter bor + 0,5 liter szódavíz
Magyar–angol: 6 dl bor + 3 dl szódavíz
Bakteranyós: 2.5 dl bor + 2,5 dl szóda
Tisza fröccs:  1 dl vörösbor + 1 dl pezsgő
Maci vagy Borsszem Jankó: 1 dl szódás málnaszörp + 1 dl bor
Deák bólé: sok szóda cseppnyi bor