Hősképző 1.0

Olvasási idő: 3 perc

Te tudod mit kell tenni, ha baj van? Nagy vagy icipici? Akik szerdán eljöttek, már jobban képben vannak!Jó hírem van azoknak akik nem tudtak most eljönni! Tavasszal újrázunk!

A héten még egy alkalmad van, hogy hős legyél: Adj vért és ments meg három életet!
02.03. péntek 14:00-18:00 Diósd, Nagysuli Részletekért kattints ide!

A heti KözösNevezőbe vendégeink voltak. Baloghné Nagy Kriszti jött el hozzánk, Noncsival és Marcival. No, meg ott volt Samu is. Megtanultuk miként ellenőrizzük az életjeleket, mi a teendő, ha balesetet látunk vagy épp velünk történik.

Megtanultuk, hogyan végezzünk szívmasszázst. Samu segített, hogy megpróbáljuk milyen mellkas kompressziót végezni. Tudtátok, hogy percenként 100-120 alkalommal kell nyomi? és hogy 5-6 cm kell lenyomnunk? A babák esetén csak 2 ujjal és ha lehet még gyorsabban? Míg a felnőttnél mindkét kezed összekulcsolva használod addig egy gyereknél csak az egyik (domináns) kezed?

Arra is kitértünk, hogy ha sisakot visel a sérült, mit tegyünk. Ha anya megégeti kezét a sütővel! Vagy túrázás közben törik el vagy rándul meg a bokánk. Mire figyeljünk áramütés esetén vagy ha villám csapás ér. Mikor kell egy sebbel orvoshoz fordulni, hogyan lássuk el a vágott, horzsolt sebeket.

Gondoltátok volna, hogy 2 órán át lehet erről beszélgeti? Köszönjük Kriszta, hogy eljöttetek és minden felmerülő kérdésre válaszoltatok! Kipróbálhattunk mindent, nem csak a szánk járt hanem a kezünk is!
Marcinak külön jár a köszi, hiszen ő volt a mi „próbababánk” minden jelenlévő rajta gyakorolta a stabil oldalfekvésbe helyezést!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.