Gombbal festettünk! – Kreatív Teaház

Olvasási idő: 2 perc

A gondolat, hogy gombokkal is alkothatunk valamikor a télen született. Bea hozott fotókat gombokból készült képekről. Hogyan is kezdjünk az alkotáshoz egy nagy halom gombbal? Krisztinát ismerve nem kellett sokat várni, hogy a gondolatot tettekre váltsa.

Közösségi gombok – gombold újra

Hihetetlen mennyiségű gomb érkezett a közösségi médiában közzétett felhívásra (köszi Bea és Krisztina). Nyolc kilónyi változatos anyagú, színű és formájú gomb. Biztosan észrevettétek, hogy „Kreatív Teaház” alkalmain nem drága alapanyagokat használunk, hanem hangsúlyt kap az újrahasznosítás. Mégis gombokkal festeni? Ki hallott már ilyet?!

Gombokkal festett képek – Anyák napjára

A technika egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. A jelenlévők megcsillantották a bennük lakozó kreativitást. Színek, formák… Igazi műalkotások születtek csütörtök este. Dolgozott együtt édesanya és gyermeke, fiatal anyuka két pici gyerkőccel, kiskamaszok, barátnők, betérők. Krisztina rögtönzött műelemzést és tárlatvezetést is tartott a résztvevőknek. Kereshetem, de nem fogom megtalálni azokat a szavakat amivel leírható lenne, az szeretet amivel a képek készültek, az esztétika és a színek használata. Rápillantva egy-egy újra gombolt alkotásra jóleső érzés kár át.

Biztos vagyok abban, hogy azok akik kapják a képeket nagy becsben fogják tartani!

A fotókért ismét hála Csősz Katinak, a foglalkozásért Asszonyi Krisztinának! Májusban folytatás következik.

A DiDi közösségi klubjának aminek a PrésBár22 ad otthont. Közös értékeink programhoz kapcsolódva – művészethez való jogot gyakoroltuk!