Egy buszmegálló ráncfelvarrása

Olvasási idő: 4 perc

Évek óta nézegettük. Mit? A „tigáz suli” melletti buszvárót/esőbeállót.
Futottunk néhány kört, hogy vajon kihez tartozik. Hosszú hetek alatt megtudtuk, hogy nem a BKK-hoz. Így a polgármestertől kértünk engedélyt. (itt később egy csavar is lesz a történetben) Megkaptuk. Egy kikötéssel, nem lehet színes.

Elkezdtük

Végre elkezdtük, bár már májusban volt engedélyünk a tettek mezejére csak június utolsó hetében léptünk. Húzós volt a május és a június, Old Sámán, zebraőrség, tanévvége stb. Mivel türelmes népség vagyunk, csak eljött a mi időnk! Megvártuk az idei év első igazi perzselő napjait, naná! Ha már korán kelünk kihasználtuk. Kiszedtük a tűzőkapcsokat, csiszoltunk, festettünk, az aszfaltot átkentük csúszásgátló bevonattal. Egész pofásan kezdett kinézni…

Kényelmi szolgáltatások

Létrehoztuk a „KönyVáró”-t, míg vársz a buszra olvashatsz, sőt magaddal is viheted vagy épp hozhatsz is új könyveket. Mesés köveket is tettünk ki a majálisra készült kőlevesből.
Parafa burkolatot is kapott a beálló egy része, hogy legyen hová tűzni a plakátokat. (itt még némi javítás szükséges a parafa kap egy léckeretet).
#közösségi kuka is került ki.

Átadás

Amikor mindezzel elkészültünk jött Adrián, hogy a végeredményt megörökítse.
(előtte fotók a google mapsről és mobilos hajnali fotókon láthatóak)
Na, és itt az ígért csavar! Miközben büszkén szemléltük művünket, odakanyarodott hozzánk egy autó. Braun úr érkezett mosolyogva, megérdeklődte, hogy mi tettük-e rendbe a megállót. Nem tagadhattuk az akkus csavarozóval a kezünkben… , nyeltünk egy nagyot és mondtuk, igen. Megköszönte munkánkat! Ugyanis a buszváró az övé. Ő építtette és az ő területén áll! Ha már ott volt, a rögtönzött avatónkon átvágta a parafa „szalagot”!
Azt mondta, ha legközelebb is rendbe tennénk… lehet színes a megálló! Így utólag megkaptuk az „engedélyt” attól az embertől is akinek tényleg módjában állt azt megadni.
Minden jó, ha a vége jó.

Reméljük, hogy kellemes lesz így a várakozás!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.