Víz koalíció – hírek március

Olvasási idő: 2 perc

Egy éve Víz koalíció tagok vagyunk

A Diósdiak Diósdért Egyesület (DiDi) 2023. februárban csatlakozott a Víz Koalícióhoz, mert aktív diósdi civil szervezetként fontosnak tartja a lakosság tiszta, egészséges ivóvízhez való hozzájutásának biztosítását, amely a VK egyik legfontosabb ügye.

Hírek a kulisszák mögül

2024. március 4-én tartotta szokásos online plenáris ülését a Víz Koalíció (VK), amely civil szervezetek, szakszervezetek és önkormányzatok együttműködésével a biztonságos, fenntarthatóan működő, minőségi és mindenki számára hozzáférhető vízszolgáltatásért dolgozik.

Víz hete – országos program sorozat

A VK Plenáris ülés egyik fontos napirendi pontja a tagok Víz Hete 2024 — Programsorozatban való részvételének megbeszélése volt. A tagszervezetek vizes tematikájú programokkal, vízmű látogatással, rajzpályázattal, kerekasztal beszélgetéssel, vetítéssel, interaktív rendezvénnyel, vizes élőhely sétával készülnek.
A VK Plenáris ülés napirendi pontjai között szerepelt a Víz Hete 2024 — Programsorozat hivatalos nyitó eseményének (2024. március 21. 15:00 óra, Magnetbank) tervezése is, amely során szakértői kerekasztal beszélgetést terveznek a témában érintett tag civil szervezetek, önkormányzatok, szakszervezetek, valamint vizügyi és ágazati szereplők között.
Természetesen a programsorozat hivatalos záró eseményének tervezése (2024. március 27. délután) is szóba került, amely során egy aktív közös fellépés tervezése a cél.

Mi várható Diósdon?

Március 22. a Víz világnapja, az eseményt világszerte 1993 óta rendezik meg az ENSZ kezdeményezésére, ehhez kapcsolódik a Víz Hete rendezvénysorozat. Víz Koalíció Víz Hete
2024 — Programsorozatról bővebb információ a ITT lesz folyamatosa elérhető.
A Diósdiak Diósdért Egyesület (DiDi) már 2023-ban is részt vett a Víz Hete programsorozaton
(Érd vízmű látogatással), idén március 21-én délután pedig kreatív programmal készül Diósdon
a kicsik és a nagyok számára a közösségi klubunkban a KözösNevezőben, melynek a Présbár22 ad otthont.
Bővebb információ a DiDi közösségi oldalán és a hírlevelében lesz elérhető, és természetesen itt a weboldalunkon is. Várunk szeretettel Benneteket!