Több hangulat, kevesebb szúnyog

Olvasási idő: 3 perc

Szúnyogriasztó mécses gyerekekkel, az egész családnak. Ha van a háztartásban (minden háztartásban van) kisebb dunsztos üveg és fúrógép, Apa és a gyerekek egyszerűen elkészíthetik a szúnyogriasztó mécsest. Ráadásul környezetbarát módon, tényleg fillérekből!Mi kell hozzá?
– Kisebb befőttes üveg. Az ideális az „Erős Pista” kategória

– Kanóc bambuszfáklyához. Megvásárolható az OBI-ban, de a magunkfajta diósdi lokálpatriótáknak Brigi Ezermester boltját ajánljuk!

– Petróleum, illóolaj. Előbbit Briginél lehet kapni, utóbbit tényleg bárhol. A citromfű szerintem a legjobb erre a célra.

– Kavicsok, murva, valami kisebb kő. Erre több okból is szükség lesz, de erről később. – Fúrógép, fúrószárak. A fúrószár átmérője passzoljon a megvásárolt kanóc méretéhez!

Ha minden megvan, lássunk hozzá!

  1. lépés:

Mosd ki az üveget és a fedőt. Ebbe beletartozik a címke eltávolítása is! Állítólag, ha WD40-nel befújod a címkét, pillanatok alatt lejön. Én még sosem próbáltam.

2. lépés:

Válaszd ki a megfelelő fúrót. A megvásárolt kanóc méreténél 1-2 mm-rel kisebb átmérőjű furatra lesz szükséged!

3. lépés:

Minden gyerek kedvence következik! Lehet fúrni! Taktikus apukák ilyenkor előfúrást is végeztetnek a gyerekekkel! J

Minél több a gyerek, annál több az előfúrás! J

A lényeg, hogy a furat a fedő közepének közelében legyen. A SORJÁVAL ÓVATOSAN!

4. lépés:

Megvan a kanócunk, és megvan a helye is. Lehet befűzni!

5. lépés:

FŐPRÓBA!

6. lépés:

Megoldódik a kavicstitok! A üvegbe három okból tehetünk kavicsot. Egyrészt dekoratívabb, mint egy sima, csak petróleummal teli üveg. (Kislányos apukák figyelmébe!
Másrészt biztonságosabb, mivel kavicsokkal töltve nehezebb felborítani. (Hahó! Súlypont a gyakorlatban!)
Harmadrészt pedig, kevesebb naftával kell feltölteni az üveget. (Folyadékkiszorítás, térfogat, stb., és még egy csomó minden, amit ezeken keresztül el lehet magyarázni!)