Diósdiak Diósdért – Besült projektek /6. rész/

Olvasási idő: 2 perc

Az eddigi részekben olyan sikeres projektekről olvashattatok, amelyek mindegyike jobbá tette egy picit a diósdiak életét, és előmozdította egy közösség létrejöttét.

De, ahogy a Törpök élete sem csak játék és mese, úgy a miénk sem volt folyamatos diadalmenet.

Bizony voltak besült projektek, nem is kevés.

Ott volt például a kátyúzás, amelynek során a korábbi útfelújítások során keletkezett, mart aszfalt felhasználásával szerettünk volna kátyúkat eltüntetni. Erre az eseményünkre, konkrétan senki nem jött el.

Aztán megesett, hogy egy későbbi részben részletesen is felemlegetett „Reggeli Torna” eseményünket akartuk kicsit karcosabbá alakítani, és Férfiképző néven bevezetni. Ez volt az a programunk, ahol ott volt az edző, az edző férje és én.

3 résztvevő – 0 talán

Emlékszem, hogy 2018. február végén rekordhidegek voltak. Megbeszéltük az akkori polgármesterrel és az iskolaigazgatóval, hogy beenged minket az iskola udvarára, és éjszaka fellocsolhatjuk a pályát, hátha lesz belőle használható jégpálya. Elárulom, nem lett.

Hideg is volt, víz is volt,. mégsem lett belőle jég

De, hogy senkinek ne vegyül el a kedvét, eláruljuk, hogy akartunk még kutyafuttatót is lekeríteni, ami innen nézve már nevetséges próbálkozásnak mondható, hiszen egyszerűen túl nagy falat volt nekünk.

És amikor nem rajtunk múlt, hanem az időjárás tolt ki velünk… Szerveztünk gyerekeknek a suliba közlekedésbiztonsági előadást. Csomay Bandi és a diósdi rendőrök (Joe, a Legenda), rendőrmotoros felvezetéssel vitték volna körbe a gyerekeket a falun. Ijesztő létszám jött ki a végére, pusztán azért, mert szirénázó rendőrmotort követve szerettek volna körbetekerni az utakon a gyerekek.
Ebből aztán egy fergeteges felhőszakadás miatt csak a színes-szagos tantermi órát tudtuk megtartani.