Szelektív rendezvény!

Olvasási idő: < 1 perc

Eddig is több lehetőséget megragadva igyekeztünk tenni Diósd tisztaságáért. Itt egy újabb mód. Ehhez persze kellett, hogy pályázzunk, és nyerjünk!

Kihelyezett kukáinkkal városszerte találkozhattok, hiszen már több, mint hatvan darab üzemel, köszönhetően a kukagazdáknak.
Forralt borozások, Lelki Fröccsök alkalmával sosem használunk eldobható poharat, műanyag evőeszközt. Ezek helyett régi, klasszikus bögrékben adjuk ki az italokat és bambuszból készült evőeszközöket adunk a éhes látogatóknak, az ételek mellé. Mindezeket mindig ingyen.
A szemétszüretek alkalmával köbméterszámra szedtük a szemetet az aktív tagokkal, akár saját szervezésben, akár a TeSzedd mozgalomhoz csatlakozva.
Dió Döme sétálójáról pedig átlagosan heti 150 liter szemetet gyűjtünk össze és hordunk le.
A Mobilitási Héten megtartott BringásReggeli alkalmával pedig, hála a önkénteseinknek, közel nyolcszáz csomagot osztottunk szét az iskolába -autó helyett- gyalog, biciklivel, vagy rollerrel érkező gyerekeknek.

Most újabb lépést teszünk a környezetbarát Diósd felé! A Coca-Cola „Nem vagyok szemét!” pályázatán szelektív kukákat nyertünk. Ezekkel, rendezvényeink során szelektíven tudjuk gyűjteni a szemetet, így gondoskodva arról, hogy minél kisebb lábnyomot hagyjunk magunk után!

Bízunk benne, hogy legközelebbi rendezvényeinken már használhatjátok az új szelektív kukáinkat!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.