Valami új, valami okos, valami kiszabaduló

Olvasási idő: 2 perc

Csináltunk már ilyet korábban is. Annak nagy sikere volt. Ideje volt újra és valamiben újat alkotni.

Valami új

Új, hiszen ma (2023. 03. 15-én) adtuk át nektek. De nem csak ebben rejlik az újdonság ereje. Ezúttal az volt a cél, hogy azokat a helyeket, amikkel szinte minden nap találkoztok, megismerjétek. Vajon észrevettétek, hogy a Kápolna melletti emlékműnél, a bronz korongban van egy szám? Vagy tudjátok, hogy hány név van egy emlékművön? És, hogy ki, és minek a tiszteletére állíttatta a Flórián szobrot? Ha ezeket az apró – és egyáltalán nem unalmas – részleteket megismerjük, máris jobban magunkénak érezzük a helyet, ahol élünk. Diósdot.

Valami okos

Okos, mint a telefon. Ha van egy ilyen kütyünk, már miénk is a játék.
Egy könnyű séta Diósd központjába a „tóhoz„, ami a játék kiindulási pontja. Koppintasz a https://diodome.setaloja.hu/escape címre, és már indul is a játék. Okos volt az együttműködés is! Bence írta a programot, Tamás felelt a megjelenésért, Szabolcs adta a hangját. Mindenki beletette a maga okosságát.
És amiben ennyi okosság van, abból a játékos sem jöhet ki anélkül, hogy okosodna!

Valami kiszabaduló

Ne ülj folyton a szobában! Nincs hova menni! (leszámítva persze a KözösNevezőt, és a #DiDi többi közösségi eseményét! 😉 ) Hányszor elhangzottak már ezek a mondatok?!
Vannak közterületeink, amiket semmi másra nem használunk, mint közlekedésre. A közterület nem csak arra szolgál, hogy azon keresztül jussunk el A-ból B-be. Ezeken a tereken időt töltünk, nézelődünk, találkozunk és beszélgetünk olyanokkal, akikkel minimum egy közös pontunk van: Diósdon élünk.
Itt a tavasz, vegyük birtokba a közterületeket, adjuk vissza magunknak azokat a helyeket, ahol játszani, sportolni, élni lehet! A közös tulajdon területe, legyen újra a közös, a közösség tere! Ehhez az első lépés, hogy meglátjuk azt, amit eddig csak néztünk.
Ez az első lépés, egy rövidke, mindössze 300 méteres útra visz, ami nem több fél óránál. De ennyi idő is elég lesz ahhoz, hogy másként nézzetek egy-egy, a jatékban szereplő „tereptárgyra”.

Keressetek, Találjatok, Szabaduljatok ki! DIÓSDI KISZABADULÓ

Ha tetszett a Kiszabaduló, jelezd nekünk a játék végén.

Ha támogatnál minket, itt találod az ehhez szükséges információkat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.