Visszapillantó – Petőfi busz Diósdon

Olvasási idő: 3 perc

Már majdnem 4 hónap telt el. Az idei május legesősebb napján érkezett Diósdra, Petőfi születésének 200. évfordulójának vándorkiállítása. Május 14. reggel 8 óra, a Petőfi Irodalmi Múzeum busza (PIM) begördült Diósdra.

Ekkor még reménykedtünk a szép időben.

Hogyan kezdődött?

Egy januári reggelen Csabi nézegette a P200 menetrendjét. Arra lettünk figyelmesek, hogy a környékünkön „meg sem áll”. Telefon, e-mailt ragadtunk. Kiderült, hogy szinte semmi sem kell a busz fogadáshoz. Ez a szinte semmi, cserébe nem áll az egyesületünk rendelkezésére. Ilyen a terület és a busz igényeit kielégítő elektromos áram. A busz személyzetének jólétéről gondoskodni tudunk. Gondolkozni kezdtünk.

Hogyan tovább?

A Petőfi Irodalmi Múzeumtól pozitív választ kaptunk. Májusban érkezhet a busz.
Vakargattuk a fejünket, hol fog parkolni? Honnan lesz áram? Az érkezés előtt két héttel még voltak homályos pontok.
Merészségünknek nem maradt el a jutalma! Így egy remek kapcsolat kezdetének lehettünk részesei.
Megtaláltuk a helyszínt! A Rádió- és Televíziómúzeum muzeológusának segítségével és az Antenna Hungária hozzájárulásával, már csak a busz hiányzott!

Mi történt azon a napon?

Zuhogni kezdett pontban 9 órakor, amikor az első csoportot vártuk, néha elcsendesedett, de kitartóan esett 18 óráig. Sokan regisztráltak az óránkénti induló csoportokra, de szerencsére tudtuk fogadni az összes érdeklődőt!

Az eső ellenére, csak jöttek a látogatók, mi sem hittünk a szemünknek. A múzeum tárlatára aznap mindenki a Diósdiak Diósdért Egyesület vendége volt!

A kiállítás anyagáról ITT olvashattok bővebben!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.