Női együttható – nők a helyi közéletben

Olvasási idő: 3 perc

Nem csak új lendületet kaptunk a hétvégén a #Női_együttható-tól. Vasárnap a csodaszép időben barátokkal meghallgattuk a szálldosó népmeséket a sétálónkon. Jó érzés, hogy ennyien a kőbányát választottátok vasárnap ebéd előtt vagy után egy kis mozgásra, kikapcsolódásra, együttlétre. Jó látni ültök a padon, amit közösen készítettünk, mesét hallgattok (nemrég került fel mind a 15 pontra új vagy vándormese), sétáltok, sportoltok, játszotok.Megtaláltuk az elveszettnek hitt padokat, amik Dió Döme sétálójat színesítik. Kiürítettük a #közösségi_kukákat is jó koboldok módjára. Több kukát cserélnünk kell majd, megette az idő vasfoga vagy a ripinyó harapott bele. Erre majd tavasszal kerül sor. Jó hír, hogy újabb kukák nem tűntek el, de rossz, hogy az eltűntek nem kerültek elő. – írtam ezt még február közepén.

Női együttható

Szalad az idő és már rég mesélni szerettem volna nektek arról, hogy egy újabb pályázaton értünk el sikert. (Bár itt is én (Orsi) tanulok, de a megszerzett tudás és tapasztalat a közösséget gyarapítja.) Az elsőről már meséltem itt. A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány által biztosított szakmai és anyagi támogatás tette lehetővé, hogy a Női Együtthatóra egy összeszedett projekttel jelentkezni tudjak.

Jelentkeztem, bekerültem – indulhat a kaland

Amit magammal vittem az a #DiDi alapvetése: felébreszteni az alvóvárost csipkerózsika álmából.
Olyan hellyé tenni Diósdot, ahol az emberek egymás felé fordulnak, segítenek egymásnak, képesek és akarnak is tenni, változtatni a helyen ahol élnek. Hiszen rajtunk múlik, hogy milyen lesz a holnapunk!


Itt a helyed, ha nem csak felülről várod a megoldást, hanem magad is tennél Diósdért! 🙂 

Diósdiak Diósdért csoport leírása a létrehozáskor és azóta is (2018.01.10.)

A program során olyan eszközöket és tudást kaptam, mellyel könnyebben elérhetjük közös céljainkat. 2*2 nap februárban és májusban – intenzív műhelymunkákkal fűszerezett elvonulás, közte pedig aktív mentorációs szakasz, és a júniusi projektzáras várt ránk. A program két vezetője Tétényi Éva és Huszár Daniella voltak, akik fantasztikus trénereket hoztak el nekünk.

Amit kaptam a programtól az sokkal több, mint elsőre gondoltam, gondoltuk volna. Élő kapcsolatokra tettem szert, melynek ma már többek közt, néhány új sétálónkat is köszönhetünk! Sőt, megtudtam, hogy unikornisok nem csak Diósdon élnek 😉
Ajánlom figyelmetekbe a SÉTÁLÓKÖNYV-et, ahol mindent megtudhattok Dió Döméről és barátairól, polgármesterekről és sok minden másról.

A Női Együttható programot támogatta: Amerikai Külügyminisztérium Alumni Engagement Innovation Fund, budapesti Amerikai Nagykövetség